Velferd, vei og Frps virkelighetArbeiderpartiet er Norges største parti. I helgen hadde vi landsmøte med 300 delegater fra hele landet. Vårt landsmøte vedtok mye ny politikk. Vi ønsker en ny kurs for landet vårt, der vi skal løse fem hovedoppgaver:

Arbeid til alle
Et trygt arbeidsliv 
En god skole for alle barn
En trygg alderdom
Et klimavennlig samfunn
 

Fire år med Høyre og Fremskrittspartiet i regjering er nok. Jeg er glad for at Ketil Solvik-Olsen er interessert i vårt landsmøte og vår politikk, og vier bloggen sin her i Nettavisen til Arbeiderpartiet. Men jeg skulle for det første ønske han hadde fulgt bedre med på hva som foregikk i Folket hus i løpet av helgen. For det andre skulle jeg ønske at han hadde satt seg bedre inn i Arbeiderpartiets politikk. For det tredje hadde jeg forventet at han hadde bedre innsikt i hva som er konsekvensene av regjeringens politikk. Det hadde gitt ham et bedre utgangspunkt og forståelse av hvilke utfordringer vanlige folk har. På den måten så hadde han sluppet å lage en blogg fullt av omtrentligheter.

Høyre og Frp nedprioriterer kommuneøkonomien

Solvik-Olsen påstår at kommuneøkonomien er bedre nå enn før. Det er i følge hans statsrådskollega Jan Tore Sanner ikke riktig. I et svar på et skriftlig spørsmål fra meg datert 23.februar i år, peker Sanner på at kommunenes inntekter blir lavere i 2017 enn de var i 2016. På kommuneøkonomispråk kan Sanner fortelle at realveksten fra 2016 til 2017 for kommunene er på minus 0,4 prosent. Mer folkelig kan vi si at kommunene, etter at regningene er betalt, får mindre å rutte med i år enn i fjor.

Ser man på gjennomsnittlig årlig vekst i denne stortingsperioden (2013-2017) er veksten i kommunenes frie inntekter lavere nå enn sist Arbeiderpartiet satt i regjering. De siste tallene vi har fått fra Kommunaldepartementet, viser at veksten med Frp/Høyre-regjeringen er 1,6 prosent årlig, mens det i vår regjeringsperiode var en årlig vekst på 1,8 prosent i gjennomsnitt. Selv ikke med rekordbruk av oljepenger, greier regjeringen å prioritere skole og eldreomsorg. Det har i sin tur ført til at mange kommuner har økt eller innført den kommunale eiendomsskatten som Frp før valget i 2013 lovet å fjerne: https://www.nrk.no/nordland/frp-ordforer_-_-kommunen-klarer-seg-ikke-uten-eiendomsskatt-1.12414233

Arbeiderpartiet har prioritert mer penger enn regjeringen til kommunene hvert eneste år. Det har vi greid på tross av at vi har brukt mindre oljepenger.

 

Løftebrudd på sykehus og eldreomsorg

Regjeringens skattekutt i størrelsesorden 20 milliarder kroner er ikke gratis. Frps nestleder er så opptatt av eget selvskryt at han tydeligvis har glemt at helseministeren er kalt inn til Stortinget for å redegjøre for det som kalles systematisk triksing med tall av helsejurister:

http://www.tv2.no/a/9071321/

Regjeringen har sviktet i helsepolitikken og brutt de viktigste løftene de ga velgerne før valget i 2013.  

Regjeringen har brutt løftet om styrke sykehusene med 12 mrd kr. Regjeringen ligger nå mer enn 3 mrd bak løftene sine og over halvparten av sykehusene sliter med å holde budsjettene. Taperne er pasientene. For ordens skyld: Arbeiderpartiet har levert som lovet hvert i alternative budsjett gjennom perioden, det vil si at 12 mrd. mer til sykehusene vil vært levert med Ap i regjering. 

Regjeringen har brutt løftet om milliarder til eldre gjennom å overføre finansieringen av eldreomsorgen fra kommune til stat. Frps drømmeprosjekt endte med et mageplask, kun seks kommuner er igjen som prøvekommuner. Av de få kommunene som meldte seg på trakk de fleste seg etter beregninger somviste at de ville tape millioner av kroner. Det enkle er ofte det beste! Kommunene trenger nødvendig handlingsrom hvis eldreomsorgen skal bli bedre og flere få sykehjemsplass. Derfor foreslo Arbeiderpartiet 2 mrd mer til kommunene enn regjeringa la opp til i 2017. Vi vil dessuten ha en kvalitetsreform som sikrer et likeverdig tilbud over hele landet.

Samferdselsprosjekter utsettes i regjeringens nye transportplan

Arbeiderpartiet startet samferdselsløftet i 2005. Det har gitt økte midler til investeringer i samferdsel. Både til vedlikehold og til bygging av nye og flere veier enn tidligere. Solvik-Olsen har i så måte hatt en stri tørn med å klippe snorer på alle de nye prosjektene som den forrige regjeringen startet byggingen på. Regjeringen har lagt fram en ny NTP som inneholder flere utsettelser av prosjekter som allerede er vedtatt av stortinget. I stedet har Solvik Olsen prioritert dyre reformer som medfører økt byråkrati. Effekten har vi ikke har sett noe av ennå

Frp og Høyre mishandler sparegrisen

Snart fire år med FRP/Høyre-regjering har ført til rekordstort budsjettunderskudd. Om en fortsetter å bruke oljepenger i regjeringens tempo vil pensjonsfondet være tomt i 2043, i følge NHOs sjeføkonom. FRP og Høyre lar kredittkortet gå varmt i dag, men det er du og barna dine som må ta regninga i morgen. Til tross for at Ketil Solvik-Olsen er den samferdselsministeren i historien som har krevd inn mest bompenger (og nå har han foreslått å kreve inn 131 milliarder kroner de neste årene), så klarer de ikke å betale regninga uten å tappe sparekontoen.

 

Arbeiderpartiet går til valg på et større samsvar mellom inntekter og utgifter. Det betyr at multinasjonale selskaper, folk med millioninntekter eller høye formuer skal betale noe mer i skatt, mens vi foreslår lettelser i selskapsskatten og inntektsskatt på lave og vanlige inntekter. Om lag tre av fire vil få lavere eller om lag uendret inntektsskatt. Det samme gjelder ni av ti pensjonister. Inntektene gir oss mulighet til å satse mer på skole, mer på helse og mer på eldreomsorg. Vi mener det er viktigere enn skattekutt til landets rikeste tidel.

 

FRP klager hver gang noen sier at det kanskje er en idé å spare noen kroner til en regnværsdag. Ingen er mer glad i å bruke sparepengene enn FRP. Men dersom partiet hadde styrt norsk politikk de siste 45 årene ville vi neppe hatt et fond. Da hadde Statfjord-feltet vært solgt til utlendinger, slik Carl I Hagen ønsket. I så fall ville folk flest fått en langt større skatteregning når Solvik-Olsen og FRP ansetter rekordmange byråkrater.

 

Arbeiderpartiet vil ha slutt på urettferdige skattekutt som ikke gir vekst og jobber. Vi vil ha slutt på dyre privatiseringsreformer som bare øker byråkratiet. Vi vil ha slutt på å late som at segway og vannskutere og lakrispiper er like viktig som å fullføre pensjonsreformen. AP i regjering betyr slutt på å provosere distriktene ved hver eneste anledning. Når by settes opp mot land blir begge tapere. Vi vil ha by og land hand i hand, og et samfunn der alle skal med.

 

 

 

68 kommentarer

Anders

24.04.2017 kl.15:56

Ingen bryr seg om hva du mener lenger, Sverte-Helga. Og det har du lagt opp til selv.

Åge Fred Gram.

24.04.2017 kl.16:00

AP vil ha høyere skatt og vil at ekte par skal ha mindere i pensjon.De vil ha Eindomskatt.Ikke noe til sparegrisen.AP er forsjell partiet.

Pål

24.04.2017 kl.16:01

Du lyver rett ut mot bedre vitende. FY!

tim

24.04.2017 kl.16:10

Sverting

24.04.2017 kl.16:11

Å tro at vi kan finansiere en velferdsstat fra en sparegris er like meningsløst som å tro at vi alle blir rikere av å betale mer skatt.

Odd Karlsen

24.04.2017 kl.16:13

Har Sverte-Helga våknet til liv og fått med seg at det er valg snart :-)

Fredrik S.

24.04.2017 kl.16:14

Dere er ikke Norges største parti så mye lenger. I likhet med deres europeiske søsterpartier blir dere nå gjennomskuet av flere og flere. Dere er det mest løgnaktige partiet i Norge og dere burde skamme dere over det dere har utviklet dere til å bli.

Ryddegutt

24.04.2017 kl.16:17

Ap ønsker å bruke pensjonsfondet hovedsakelig til å beskytte offentlig ansatte mot å jobbe. H og Frp ønsker å bruke pengene til å bygge infrastruktur og andre verdier som våre etterkommere har glede av også om 100 år.

Arild

24.04.2017 kl.16:18

Gå og legg deg sverte-Helga, du lurer ingen. Du kan bare glemme å komme i regjering. Det norske folk lar seg ikke lenger lure av dere, overbetalte kapitalister.

Henning

24.04.2017 kl.16:23

Du sier at 3 av 4 vil få lavere skatt med dere, men du sier ikke noe om høyere avgifter som rammer alle.

Dessuten, AP/SV hadde 8 år for å få resultater, gi denne regjeringen litt bedre tid.

Jan

24.04.2017 kl.16:24

"Nå har jeg brukt mye tid på å sverte regjeringen, men det er jo viktig. Og det er viktig at alle bidrar til å gjøre nettopp det, sa Helga Pedersen på møtet"

http://www.dagbladet.no/nyheter/viktig-at-alle-bidrar-til-a-sverte-den-nye-regjeringen/61773998

Du har null troverdighet Helga.

Wenche Tveråen

24.04.2017 kl.16:28

Ap har hatt de samme løftene i flerfoldige årtider, -og brutt dem gang på gang!

staale

24.04.2017 kl.16:35

Beklager, men her "bommer" du litt.

skolen ble jo dårligere under deres Regjerings tid, det viste vel PISA testene ?

eldre omsorgen ble også dårligere. Det ble slutt på å bygge ut sykehjem, nå skulle det være "eldre boliger" og "hjemme sykepleie". Her skulle man spare penger, har du glemt dette ?

når det kommer til syssel setting, ja har du snakket med noen lastebil sjafører i det siste ? Gjør det, da får du sikkert noen innspill du kan ta med deg.

Du kan jo også ta en prat med noen industri arbeidere, (nei, ikke fagforeningen Industri og energi ). De vil sikkert fortelle om oppsigelser, og permiteringer som har pågått lenge. Faktisk i mer enn 10 år !!

Hvordan skal man igjen få industrien til å vokse, har AP egentlig noen svar på det ?

Olje feltene vil dere jo ikke bygge ut, eller vil dere det ?

Lars

24.04.2017 kl.16:38

Politikk er en rar sak. Ingen er vel uenige i de fem punktene som Helga Pedersen her nevner øverst. Målet er ofte det samme, men veien dit er forskjellig.

Hennes svartmaling av dagens politikk kunne nesten ha vært skrevet om de rødgrønne for fire år siden. Men Helga mener de nå kunne gjort alt så mye bedre. Dessverre for henne, så er nok ikke hukommelsen helt tapt hos alle. Det ville ha gjort ting lettere for henne. Hennes svartmaling skaper nok ikke nok frykt til at så mange skremmes tilbake til AP.

Når man også nå vet hvordan LO kjøper AP og sikrer sine medlemmer større skattelette en andre arbeidere, så skaper ikke akkurat det den helt store tillitten. Men det er selvfølgelig mye lettere å rakke ned på andre enn feie for egen dør. I det hele tatt, AP bør være forsiktige med å kritisere andre for kameraderi. Der har AP en svært lang og mørk historie som nok de ser helst forblir feid, glemt og gjemt under teppe.

Hva hun også glemmer glatt, er at omtrent samtidig som Erna tok over, så røyk oljeprisen langt under hva AP kunne kose seg med i åtte år.

Nå har dagens regjering fått alt midt i trynet. Skulle egentlig vært artig å sett hvordan AP med venner hadde taklet det.

Men det får vi aldri svaret på. Nå har Erna & co klart å holde hodet over vannet. Situasjonen har stabilisert seg. Så nå kan AP igjen over ta en skute som flyter. AP kommer til å kjøre på med sin standard medisin, mere skatter.

Det løser alt hos dem. Kan ikke si jeg har veldig lyst til at AP og SP skal styre skuta de neste fire årene. Er redd det vil se ut som et dårlig pløyd jorde etter dem.

Prupp

24.04.2017 kl.16:49

Jeg fatter ikke at AP tør nevne alderdom igjen..gamlinger sulter jo ihjel pga mangel på hjelp. Det er ikke blitt noe bedre med de blå, men rødsiden har styrt lengst og burde hatt alt på stell for lenge siden.

Det er 20 år siden Per Hovda døde... og 27 år siden "eldreopprøret"...

Kan ikke politikerne innrømme sannheten: Det blir aldri noensinne orden på eldreomsorgen , fordi det koster altfor mye og ikke er lønnsomt samfunnsmessig...bare utgifter jo.

Ole Morten Jensen

24.04.2017 kl.16:50

Helga nevner gladelig den gangen Carl i Hagen ville selge oljen vår,noe som er helt riktig, men hun glemmer at Arbeiderpartiet ville gi bort landet vårt til tyskerne våren 1940. Da ville vi heller ikke hatt noe oljefond. Ikke det, Helga vil jo, sammen med resten av den sekten hun er medlem av, gjerne gi bort hele landet til resten av verden.

vest

24.04.2017 kl.16:51

AP er en pest og en plage for land og folk.

Heldigvis er det flere og flere som ser galskapen.

I Europa er sosialdemokratene i ferd med og bli utradert, i Nederland falt partiet fra 25 til 6%...

Halvard

24.04.2017 kl.16:52

Det er ille å se hva AP er blitt til.

Jeg stemte i min tid AP, men det er lenge siden nå.

Arbeiderpartiet gjorde en gang en viktig jobb for landet. Etterkrigsårene.

Partiet ble ledet av fornuftige politiker som jobbet for landets ve og vel.

Da GHB kom på banen ble det det internasjonale som ble prioritert.

Flere og flere akademikere og karrierepolitikere søkte seg nå til, den gang, Norges største parti.

For å tjene landet?

Det var kanskje der de kunne finne springbrett til gode offentlige og internasjonale stillinger?

Jeg tror AP vil lide samme skjebne som SV.

En lang nedtur mot bunnen, og den tror jeg vi ser har startet nå.

Og, de burde også snarest bytte navn på partiet.

De har mistet sin troverdighet som arbeiderenes parti.

Akademikerpartiet burde være det rette navnet å bruke?

Håper den sittende regjering får lang tid foran seg i posisjon til å bygge landet vårt.

Godt valg.

KAS

24.04.2017 kl.16:53

Ja, Helga. Nå er det bare å gå rett i skammekroken. Etter 8 år i en flertallsregjering med rekordhøy oljepris hadde dere 88 soleklare løftebrudd. 88!

Dagens regjering fikk "alt" i fleisen da oljeprisen sank som en sten, med tilhørende naturlige økning i arbeidsledigheten.

Allikevel går det faktisk bra, landet bygges, kommuneøkonomien er god, og ikke minst bedre enn da dere hadde flertallsstyre - og det er gjort grep for å rette opp noen av de urettferdige utslagene av pensjonsreformen dere ynder å skylde på regjeringspartiene for.

Nei, du burde skamme deg - både for jobben du IKKE gjorde i deres ÅTTE år i flertallsregjering, og for dine løgnaktige påstander i løpet av de siste fire årene.

Tore Li

24.04.2017 kl.17:07

Helga Pedersen:

Som vanlig hører vi at du sverter dine politiske motstandere med svært dårlige argumenter og tallmagi.

Husk!Arbeiderpartiet brøt 88 løfter de gav velgerne i deres regjeringstid.

Attpåtil ble månnelandingsskandalen holdt skjult til etter valget i 2009.

Dette var kjent sommeren 2009. Arbeiderpartiet har få løsninger som er fremtidsrettet.Med SP su bsidieringspartiet som partner i regjering vil vi gå baklengs inn i Fremtiden!

Dere har ingen troverdighet.

Antisau

24.04.2017 kl.17:08

Til: "En sau på stortinget"

"Vi vil ha slutt på dyre privatiseringsreformer som bare øker byråkratiet"

Hvordan er dette dyrt og byråkratiserende? sannheten er det motsatte.

"Da hadde Statfjord-feltet vært solgt til utlendinger, slik Carl I Hagen ønsket"

Hva med Statsminister Oddvar Nordli som ville selge til Volvo? Og han var i posisjon. Kanskje du glemte han i all svertingen.

"Vi vil ha slutt på å late som at segway og vannskutere og lakrispiper er like viktig som å fullføre pensjonsreformen."

Men det var viktig å innføre forbudene?

"AP i regjering betyr slutt på å provosere distriktene ved hver eneste anledning. Når by settes opp mot land blir begge tapere. "

Det er jo akkurat det dere gjør med å innføre billigere drivstoff på bygda, mens det i realitetene er samme pris på bygda, men dyrere i byene.

Dine ord er hule og uten troverdighet. Men flott at du demoraliserer deres velgere enda mer.

Stig

24.04.2017 kl.17:11

Er redd vi alle fikk med oss hva som foregikk på APs landsmøte - og få av oss liker det vi ser.

AP har det svært travelt med å fjerne alt som minner om norsk kultur og norske tradisjoner for å tilfredsstille sin nye store velgergruppe.

Men de er gode på retorikk og billige slagord - og lite annet.

Ingar

24.04.2017 kl.17:11

AP hadde lovnad om full barnehagedekning som en av sine hovedsaker i 8 år mens de satt med regjeringsmakt, de klarte ikke å innfri, nå prøver de seg med samme lovnad i 2017, hvordan skal vi tro på det. Støre sa i et intervju på tv at det skulle tas inn 15 milliarder mer i skatt og at det skulle tas fra de som hadde mest fra før. Noen dager seinere måtte han innrømme at ALLE måtte belage seg på mer skatt, men dette ble bare nevnt i en liten notis i avisene.

Det jeg savner fra ALLE politikere er innrømmelse om at det velferdssystemet vi har i dag ikke er bærekraftig for fremtiden, og at vi derfor må legge om og begynne å spare på utgiftene i stede for å bare kreve mer og mer i skatt og avgift for å fylle velferdssluket INGEN har kontroll over. Det hjelper ikke at de lyver oss huden full før valget for så å gå tilbake på sine lovnader så fort de får satt den politiske ræva si ned på en regjeringsstol. HÅPLØST :(

Jan Haugen

24.04.2017 kl.17:12

SVERTE-HELGA forandrer seg ikke....

At Kommuner kan vise til MILLIONOVERSKUDD for 2016 nevner hun ikke....

At det KLAGES ENORMT på behandlingen av DE ELDRE i "AP-BYENE" Oslo, Bergen, Trondheim, Tromsø og Bodø m.fl. tar hun ikke inn over seg....

NÅ fikser ERNA og SIV jobben med Kvikksølvubåten utenfor FEDJE som Helga - på riksdekkende TV - lovet at skulle forsvinne om folk bare stemte på AP...

Gi heller STØRE ei hjelpende hånd du Helga, dere kan lete etter de 11 333 sykehjemsplassene som AP LOVET, men ikke bygde på 8 ÅR...

Reis hjem til sauefjøset ditt - der er du blant likesinnede !

Helge Pedersen

24.04.2017 kl.17:47

Vi ønsker en ny kurs for landet vårt, der vi skal løse fem hovedoppgaver:

Arbeid til alle

Et trygt arbeidsliv

En god skole for alle barn

En trygg alderdom

Et klimavennlig samfunn

Da må jeg spørre Helga følgende spørsmål:

Om dere ønsker ARBEID TIL ALLE....hvordan er det da mulig at dere klarer kunstykket å kriminalisere, hetse og jage grunderne som skaper arbeidsplasser ut av landet hvor de tar med seg sine pemnger som skulle bidratt til felleskapet og ikke minst skape arbeid til alle?

Det knirker stort mellom ørene dine?

Larsen

24.04.2017 kl.17:53

"I helgen hadde vi landsmøte med 300 delegater fra hele landet. Vårt landsmøte vedtok mye ny politikk."

Sosialister tror de kan vedta jobber og arbeidsplasser, ref: Arbeid til alle.

Tegn på idioti er å gjøre samme feil gang etter gang og håpe på en nytt resultat.

Tom

24.04.2017 kl.17:55

Så mange svar og ikke ett eneste svar som deler Helga Pedersens virkelighetsoppfattelse.

På den annen side: Kronikken befester kallenavnet Sverte-Helga.

I stedet for å sverte motpartens politikk, er det på tide å, fortelle om hvordan man skal få gjennomført egen politikk.

Odd Walseth

24.04.2017 kl.18:01

Minner bar hva Ap sa når de satt med regjeringsmakta. Det skal skinne av norsk eldrepolitikk og vi skal opprette 12000 nye sykehjemsplasser. Dere klarte rundt 3000. En god del av Fiskeressursene i Finnmark har du vært med på gi kontrollen til Aker og Kjell Inge Røkke. Stoltenberg hadde ekstra pressekonferanse der han sa at de som får diagnosert kreft skal ikke trenge å vente mere en 20 dager til behandling starter men det ble en lovnad som ikke holdt stikk. Veivedlihodet fikk et stort etterslep under Stoltenberg regjeringen. Det er sikkert mange flere ting som dere lovet men ble bare med lovnaden.

Helge Pedersen

24.04.2017 kl.18:10

Etter å lest alle kommentarene her på innlegget ditt Hlega, må jeg få lov å gratulere deg som tidenes mest upoppulære politiker, ikke et eneste positivt kommentar til deg her..well done som Amerikanerne sier .....at du ikke bare gir deg og flytter tilbake til lapplandia og pleier bææææene dine

Mongstad

24.04.2017 kl.18:19

Stortingsvalget 2013 ble avholdt 9. September.

Rapporten om at Mongstad - Månelandingen, ikke var lønnsom. Og var et gedigent pengesluk.

Ble sluppet 17. September.

Det vil si etter at de Rødgrønne med Arbeiderpartiet, SV SP mm. hadde tapt Stortingsvalget.

Jeg mener å huske at Rapporten var ferdig utarbeidet Mars/April 2013.

Og kunne vært frigjort for allmenheten allerede da.

I alle fall lenge før valget.

Det vil si at de bevisst ventet til etter valget før de slapp denne informasjonen.

Et pengesluk på minst 14 milliarder ifølge den venstre- sosialetiske avisen Dagbladet.

http://www.dagbladet.no/nyheter/mongstad-er-en-manelanding/61669146

Hadde dette blitt kjent allerede før valget, så hadde det borgerlige flertallet vært større.

Og sannsynligvis så hadde ikke FRP og Høyre vært avhengig av å få støtte fra både KRF og Venstre.

Det hadde nok holdt med et av partiene.

Og det ville ha ført til en bedre og stabil politikk. Uten å ta særhensyn til små partiers krav, for å gi politisk støtte.

Slik som flyseteavgift/plastpose avgift etc.

Det sier litt om holdninger innad i partiet.

Og en feig metode å opprettholde makten dere innehaver.

Dere spiller ikke med åpne kort, og er uredelige under valgkampen med slike stunt som dette.

EvoRep

24.04.2017 kl.18:22

SvarteHelga punkter ned det AP står for, omtrent det samme som sist og før der - og før der, da de kom til makten. De har hatt utallige sjanser for å gjøre Norge bedre.

Hun husker nok ikke så mange år tilbake, enten det eller så tror hun normale folk ikke husker hva AP lovet sist og og ikke gjennomførte det de lovet.

Hun er et simpelt og dårlig menneske for alle i Norge.

Fy, -Helga! - gå å gjemme deg!

Lars - lei av H og AP

24.04.2017 kl.18:33

Høyre mishandler sparegrisen for å gi til et fåtall rikinger,og kaster småpenger til de andre.

AP vil lemleste sparegrisen for å gi til LO og deres støtteprtnere samt mishandle middelklassen da de kan flås mer rent skattemesiig. De rike som Høyre har gitt gaver til har sine rådgivere så de får ikke regningen heller.....

Jon

24.04.2017 kl.19:01

Frp folk = en gjeng hysteriske svartmalere

Geir

24.04.2017 kl.19:02

Ganske morsomt med hensyn til "sparegrisen". Man beskylder regjeringen for bruke av sparegrisen etter at oljeprisen er kuttet til 1/4 og migrantene renner inn etter invitasjon fra AP og resten av oppsisjonen til en pris av fire - fem mill pr. snute. Og nå snakker plutselig AP om å bruke 2% av BNP på Forsvaret i året, virkelig oppgradering skal det bli. Pussig nok nedla de halve Forsvaret og solgte en fjerdedel sist de var i posisjon.

Ole P.

24.04.2017 kl.19:18

Odd Walseth, det var ikke 3000 men 567:

https://www.nrk.no/norge/12.000-sykehjemsplasser-ble-til-567-1.11916133

lucifer

24.04.2017 kl.19:47

Du lyger....håper vi slipper å se deg på stortinget ditt naut

Zain

24.04.2017 kl.19:53

Samme løfter, samme løftebrudd og flere skatter tiår etter tiår. I Nederland forsvant APs søsterparti ved siste valg. Vi får håpe på det samme her hjemme.

Jan Haugen

24.04.2017 kl.19:53

HELGA burde utvide skrytelista litt:

.

AP hadde "justisministerene" i den Rødbrune regjeringen,

de klarte flg. kunststykke på 8 ÅR:

Å bruke 34 ÅRSVERK

Å bruke 135 MILLIONER

På HVA DA ?

På å IKKE bestille nye REDNINGSHELIKOPTERE.....

.

Anders Anundsen (FRP) satte i gang med dette arbeidet umiddelbart - og etter 2.5 mnd. var kontrakten

underskrevet og bestillingen igangsatt....

.

Vi snakker om redskapen som skal trygge liv - til vanns og til fjells - for landets innbyggere.

.

Jeg skal IKKE nevne at AP etterlot seg en regning på utrolige 2600 MILLIARDER - på etterslepet av vedlikeholdet på landets infrastruktur...

Sykehus, skoler, jernbane, veg, vann, kloakk, kommunikasjon etc etc etc

VIL VI HA NY AP-REGJERING ? NEI TAKK !

Bjørn

24.04.2017 kl.19:55

Bedre å bruke penger enn å spare seg til fant. Husk Helga det koster å ta i mot så mange som du og dine meningsfeller ønsker. Dessuten er ikke avkastningen uansett de siste årene mye å skryte av for Oljefondet. Fondet har kun tjent 194 milliarder kroner, eller drøyt 2,7 prosent. Det vil si at den svært kjente fireprosentregelen ikke lenger har noen rot i virkelighetens avkastning, noe mange økonomer har advart om ved de siste statsbudsjettenes fremleggelse. Eller som da en styrket krone gjorde at fondets verdi ble redusert med 286 milliarder kroner. Bedre å bruke penger enn at de forvitrer på annen måte.

Jan

24.04.2017 kl.20:17

Og AP vil mishandle skattebetalerne gjennom stadig økte skatter og avgifter slik at de kan slippe å ta noen grep, men fortsette som før med småkommuner, høy innvandring, ingen effektivisering i kommune og stat etc etc. Og enda verre blir AP i kombinasjon med kosepartiene SV og SP som da virkelig får vanlige skattebetalere til å skjelve i buksa. Ja, AP er Norges største parti enn så lenge, men måtte det ikke vare.

Ex AP

24.04.2017 kl.20:23

AP gjør det vanskeligere å bygge nye arbeidsplasser. Skattene blir høyere enn nye bedrifter klarer, byråkratiet tar mer tid enn en gründer har. Uforutsigbarheten gjør at få nye bedrifter tør satse, i redsel for at spillereglene blir forandret.

Og så vil AP ha tilbake skatten for å dø. De skatter deg nesten i hjel, og når du dør skviser de ut resten.

AP var i en periode mot arveavgift. men det var inntil AP-pampene fikk sin egen arv. Så nå kan de klemme til.

Blåmann

24.04.2017 kl.20:34

Håper av HELE mitt hjerte at Norges befolkning ser at de Rød/grønne kjemper en desperat kamp for å ødelegge A/S Norge og jeg håper av HELE mitt hjerte at rød/grønt blir feid av banen i kommende valg... En stemme til Ap er en stemme til mer innvandring,høyere skatter og avgifter,innflring av arveavgiften igjen,høyere drivstoffpriser osv osv....

Molemi

24.04.2017 kl.20:46

Arbeid til alle!

Velferd for alle!

Trygghet for alle!

Helse for alle!

Alle skal få komme til Norge!

Hver av *flyktningene* dere invitere koster 4 mill, hva når kassa er tom?

Er det fortsatt bare å øke skattene for oss vanlige?

Er det ikke på tide du/dere i AP trekker hodet ut av rumpa og ser dere rundt?

Er det ikke nok invandrere snart? Kanskje ikke på beste vestkant i Oslo, men ellers er grensa nådd.

Hva om dere spør folket hva de vil, ikke hva dere politikere er tent med til neste valg.

Suppehode!!!!

Unnskjyld språket, men det det må da vel være mulig for en høyt utdannet person som du er å tenke mer enn karriere og framtidige jobber EU.

Ex AP2

24.04.2017 kl.20:47

Det eneste AP duger til er å øke skatter og avgifter, samt å forby et eller annet. Samme hva, bare det blir forbudt.

Og nå har AP bestemt seg for å gå til kamp mot norske tradisjoner og norsk kultur - for å tilfredsstille sine nye velgere.

Først skal de fjerne kristendommen, så kongehuset og til slutt ryker vel korset i det norske flagget? Måtte AP aldri komme til makta.

André Solstad

24.04.2017 kl.20:49

Helga, du er ikke til å stole på. Ei heller AP.

Håkon

24.04.2017 kl.20:50

Helga.

Litt av greia med en sparegris er at det ikke bare skal taes penger ut av den til skole og kommuner og omsorg og sånn.

Man må nesten putte litt penger på den av og til.

Regjeringen har en politikk for å skape lønnsomhet i bedriftene og dermed få mer skattepenger inn fra dem til å putte på sparegrisen.

Hva vil dere putte på sparegrisen?

Einor Voll

24.04.2017 kl.21:11

Arbeid til alle. --> offentlig sektor kan ikke ansatte hele landet

Et trygt arbeidsliv --> derfor dere ikke tok noen forhåndsregler med vikarbyrådirektivet med mer som ga et mindre trygt arbeidsliv.

En god skole for alle barn --> Testene viste dårligere skole etter deres siste 8 år

En trygg alderdom --> 12000 nye sykehjemsplasser og alle undersøkelser viste at pårørende, samt brukere var mest fornøyde med private sykehjem

Et klimavennlig samfunn --> i så fall får dere ta et standpunkt og stå for det. Ikke si kanskje, muligens, vi har ikke regnet på det osv.

.

I tillegg til å gi rike skattelette på formueskatten nå, så fikk man økt utbytteskatt. Ergo så åpner man for å "straffe" de som tar ut pengene fremfor å investere i nye bedriftene. Boergerlige har skjønt det.

Anbefaler deg, Helga, å sette deg litt inn i hvordan de forskjellige skattene fungerer i dette landet. Gjerne ta med resten av ledelsen i AP også.

Deres siste 8 år var himmel og hav bak på handlekraft enn denne regjeringen

BTW, lignende skatteletter som nåværende regjering har gjort er også gjort av Kina og USA med stort hell på å skape nye arbeidsplasser.

Laila

24.04.2017 kl.21:19

Takke meg til å betale bompenger når jeg hvertfall får mye vei for pengene. Takk til Høyre og FrP som ser at uten vei stopper Norge. Det har aldri vært satset mer på samferdsel og investering av jernbane tidligere. Satser på 4 nye gode år for Høyre!

AndersInge

24.04.2017 kl.21:28

Hvorfor skal noen tro på deg nå Helga?

AP hadde 88 løftebrudd i en flertalls regjering over 8 år.

Er du stolt over å ha en sjef som kjøper billige utenlandsk arbeidskraft til halv pris av selskap som ikke er MVA-registrert?

AP er ikke et parti for fremtiden.

Thor

24.04.2017 kl.21:33

Men kjære Helga. Tror ikke du kan ha fulgt helt med. Les artikkelen i Aftenposten før du svertet dagen regjering. http://www.aftenposten.no/okonomi/Siv-Jensen-har-2000-milliarder-til-overs-i-Oljefondet-619478b.html

Kjell

24.04.2017 kl.22:14

Denne skattekutt-politikken til H/FrP- regjeringen skaper iallfall ikke arbeidsplasser. Iflg. SSB er det fortsatt 130,000 helt arbeidsledige og antall langtidsledige bare øker. I Sverige med Moderaterna i regjering økte antall arbeidsledige i takt med skattekutt-politikken. H/FrP-regjeringen overtok i 2013 et Norge med Europas høyeste syttelsetting og Europas laveste ledighet. Så her er det mye historisk ansvarsfraskrivelse.

Kjell

24.04.2017 kl.22:35

Denne dama har til de grader dummet seg ut........sverte kan hun....!

Torbjørn

24.04.2017 kl.22:36

Helga Pedersen er frekk og direkte kvalmende i sin retorikk mot den sittende regjeringen! Ap er uansett et fortapt parti, bare se på hvordan de "røde rosene" nå visner over hele Europa! Ap i Norge står for tur til å visne! Håper muslimpartiet Ap gå nedenom og hjem så det suser!

Knutkonsulent

24.04.2017 kl.22:49

Jeg hadde ikke ventet at det skulle komme noen positive kommentarer på et innlegg av Helga Pedersen i en avis som i all hovedsak leses av folk fra ytre høyre.

At kritikk kan komme er bra. Det som er trist er at det ikke er konstruktivt. Ikke ett innlegg har noe konkret å komme med. Ingen ting. Bare surmaga oppgulp, 88 løftebrudd (hvilke av de 88 er du lei deg for?), høy oljepris, landsforederi og muslimer....

Til opplysning så var den gjennomsnittlige oljeprisen under den rødgrønne regjeringen $84,- Altså langt under de $120,- som folk flest later til å tro. https://no.m.wikipedia.org/wiki/Oljeprisen

Jan Haugen

24.04.2017 kl.22:54

SVAR TIL: KJELL

Flere tusen arbeidsplasser "ble skapt av de R/G"...

MESTEPARTEN av disse er borte i dag, og da snakker jeg ikke om Oljesektoren men om firmaer (ENK og noen AS) startet av Polakker, Litauere o.l. Disse ansatte en håndfull landsmenn, opparbeidet leverandørgjeld hos trelastgrossister o.l. og gikk konkurs på rekke og rad

Deretter reiste de HJEM, og kunne hente NAV-ytelser hver eneste måned for utallige millioner kroner...

Eieren av "malermesterfirmaet" som STØRE benyttet sitter i Polen, og fakturerer med 25% mva som STØRE og andre betaler inn til den Polske bankkontoen.......

"Han hadde ikke planer om å komme til Norge på svært lang tid"........

Roger

25.04.2017 kl.02:53

Morsomt å lese kommentarene her :) Mange som angriper person og ikke sak. Hva sier hun feil her?

Aldri mere bompenger var på alle avisforsider da FrP kom til makta. Realitet: Aldri mer innkrevd enn nå. Nye avgifter har poppet opp for å dekke det kraftige underskuddet de har lagt opp til. Nye prosjekter, vedtatt med FrP i regjering skal finansieres med bompenger.

Siste gang jeg betalte TV-lisens, det var også et solid løfte. Realitet: Jeg har betalt den hvert år siden. Eller var det meningen at jeg skulle sende regningen til Per Sandberg? Var det han som skulle betale den for meg?

Krekar ut av landet? Han er fortsatt her, ikke engang ute på landet. Til og med der måtte virkeligheten innhente justisministeren. Det hadde kanskje vært enklere hvis han hadde studert juss og satt seg inn i saken.

Historisk lav oljepris, og historisk høy bensinpris. Igjen et nødvendig onde for å dekke opp underskuddet de har lagt opp til.

Så klages det i kommentarene på fiskeriene. Se hva som er foreslått nå. Leveringsplikten skal fjernes, selskapene kan kjøpe ut kvotene og selge der de vil. Altså vil FrP at all fisk som hentes i norske farvann kan leveres i utlandet. Ser dere konsekvensene av det? En kystnæring som sliter, NTP som utsetter all fornyelse av kystsamfunn med fiskeri som hovednæring. Det kalles systematisk jobbing med å legge ned all fiskeindustri i landet.

Men det har vært et interessant sosialt eksperiment å la dem styre skuta. Da er det enklere å se forskjellen på fiksjonen (Les valgløftene) og realitetene. Nå vet vi at når de roper om fagre løfter så må vi bare se på hvem som har investert i partikassa. Da vet vi hvem som faktisk får igjen for investeringen med en ekstremt solid avkastning betalt av staten.

Terje

25.04.2017 kl.06:07

Roger,

Ærlig talt, hvor gammel er du? Er du en av de hjernevaskede ungdommene i Auf?

CT

25.04.2017 kl.08:17

Ja særlig Helga. Vi har mer enn noen gang.

http://www.aftenposten.no/okonomi/Siv-Jensen-har-2000-milliarder-til-overs-i-Oljefondet-619478b.html

25.04.2017 kl.08:37

Og 1,8% økning i kommuneøkonomien i 2012 er sansynligvis mindre penger enn 1,6% i 2016. Og 1,6 og 1,8 er steike meg ikke stor forskjell for de som vil bli lurt av din "tallmagi" som falskt viser en "økning", så satser litt på at noen kan tall/prosentregning og andre ikke lar seg lure

Anne K.Hansen

25.04.2017 kl.09:51

AP er farlig for Norge og det norske folk. Med AP ved roret er vi garantert høyere og mere liberal innvandring. Det er dårlig for landet og det norske folk...det er lov å være realistisk og fremtidsrettet men det er ikke AP. AP vil heller ha de hit istedet for å hjelpe de i nærområdene slik at de slipper å flykte.

AP har ei formidabel skatteøkning som mål og å innføre arveavgit igjen,det vil vi ikke ha. Arveavgift er en særdeles uverdig avgift! Forøvrig egner ikke Støre seg som statsminister!

Arbeider

25.04.2017 kl.11:13

Ingen økte statens utgifter mer enn de rødgrønne da dere satt med makten, mer enn en dobling på 8 år. Og det i 8 år med rekordstore oljeinntekter. Da gikk utgiftene til rekordutbygging av statsbyråkratiet, rekordmange flyktninger og hundretusenvis av offentlig ansatte som det aldri var bruk for, mens med de blåblå investeres det i infrastruktur og skattene kuttes for folk flest.

Svertingen din er det ingen som biter på, heller ikke jeg. Og derfor stemmer jeg FrP ved årets valg! Hilsen en ekte arbeider og frp'er.

Ari

25.04.2017 kl.11:23

Nå er jo de fleste sosialistene i familie med sauen, noen sorte får finnes også derav navet sverteHelga. Falskere politiker finnes ikke i Norge.

Leif Jakobsen

25.04.2017 kl.11:45

Men du godeste Helga - dette er jo direkte løgn! Trodde du holdt deg for god til slikt.... skuffende.

http://www.dn.no/nyheter/2017/02/28/1000/Finans/447-milliarder-i-pluss-for-oljefondet

tomnico

25.04.2017 kl.13:09

Hvor ble det av APs innvandringspolitikk H Pedersen,er den overlatt i sin helthet til kompisen/kollegaen til J Egeland, sosialistsjefen i FN?

Kurt Larsson

25.04.2017 kl.15:19

Heia Helga!

Godt sagt, du er bra tøff som legger inn et slikt innlegg i denne "FRP blekka". Dette organet har ikke hatt ett eneste innslag der denne regjeringen har gjort noe galt. Du setter tingene i et meget godt perspektiv og får frem de virkelige prioriteringene denne regjeringen har gjennomført. På tide å bytte ut gjengen som sitter i regjeringskontorene, det klarer vi til høsten skal du se. Bli ikke forundret om det blir "morna" Solberg og Jensen etter valget. Håper det, vi ekte sosialister er dypt bekymret og trist over disse menneskene som prioritere de rikeste og tar fra de svakeste.

Dag Andersen

25.04.2017 kl.16:33

Makan til piss fra den sverte-kjerringa skal en lete lenge etter. Skjønner ikke sitt eget beste og når det er på tide å holde munn. AP er gått ut på dato og hadde det ikke vært for alle innvandrerne dere har fylt opp landet med hadde vel AP vært nede på under 20% . Folket begynner å gjennomskue AP-løgnen, jeg håper bare ikke det er for sent...

Egil Løseth

26.04.2017 kl.10:25

Kan vel bare være dine knallrøde partimedlemmer som tror på dette. Stakker Arbdierparti som ikke lengre har noen politikk eller visjoner..

Harald Vilster

26.04.2017 kl.11:42

Helga,hvorfor lyver du? Oljefondet har aldri vært større. Nå er det på over 8000 milliarder kroner. Det er bedre å bygge veier og jernbane i Norge enn å låne bort milliarder til Tyskland for en latterlig lav rente.

Skriv en ny kommentar

hits